Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

1.4. Технологічність конструкції виробів

Креслення і технічні умови на виготовлення і контроль якості виробів потрібно піддавати аналізу з погляду технологічності конструкції виробу.

Технологічність конструкції виробу (ТКВ) розглядається як сукупність властивостей конструкції виробу, які визначають її пристосованість до досягнення оптимальних затрат праці, коштів, матеріалів і часу під час технологічної підготовки виробництва, виготовлення, експлуатації та ремонту порівняно з відповідними показниками однотипних конструкцій виробів того самого призначення при забезпеченні встановлених значень показників якості і прийнятих умовах виготовлення, експлуатації та ремонту.

Розрізняють такі види технологічності: виробничу, експлуатаційну, технічного обслуговування, ремонтну, заготовки, деталі, складальної одиниці, виготовлення, форми поверхні, розмірів, матеріалів.

Опрацювання конструкції виробу на технологічність є неперервним процесом, що починається з моменту розробки технічного завдання і продовжується на усіх стадіях проектування та виготовлення виробу.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+

1.4. Технологічність конструкції виробів