Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

3.3.2. Гаряче штампування

Штампування -обробка матеріалів тиском внаслідок пластичного деформування заготовки в штампах.


Гаряче штампування виконується за двома схемами: у відкритих і закритих штампах (рис. 3.10).

При застосуванні закритих штампів отримують більш точні заготовки, менші витрати матеріалу, вищу продуктивність праці.

Маса заготовок, які отримують методами гарячого штампування, знаходиться в межах 50-100 кг. Штампування у відкритих штампах дозволяє отримувати заготовки складнішої конфігурації, ніж при штампуванні в закритих штампах.

Маса заготовок, які отримуються методами гарячого штампування, знаходиться в межах 50- 100 кг. Штампування у відкритих штампах дозволяє отримувати заготовки більш складної конфігурації, ніж при штампуванні у закритих штампах.

Для виготовлення заготовок валів діаметром від 60 до 150 мм завдовжки від 500 до 1200 мм використовують радіально-кувальні машини з річною продуктивністю до 200-300 тис. заготовок.

На рис. 3.11 показана схема радіально-кувальної машини. Виготовлення поковок валів здійснюють з круглого прокату, який нарізається на вимірні заготовки. ЦІ заготовки 12 розташовують в індукційному нагрівачі, що має два індуктори 10 і 11 та нагрівають її кінці до температури 1100 °С. Заготовка надходить на рольганг 9 і завантажувальним пристроєм 8 подається до захвату 4 транспортної головки 5. Головка 5, обертаючи заготовку, вводить її в кувальні бойки 3, оснащені наконечниками 13. Бойки 3, вдаряючи по розпеченій заготовці, здійснюють обтискання одного .її кінця. Після чого вона затискується за цей кінець захватами 2 транспортної головки 1, захвати 4 розтискаються і відходять у вихідне положення. Глодовка 1 встановлює заготовку так, що бойки, можуть виконувати обтискання її другого кінця. Готова заготовка передавачем 6 переноситься на місце складування 7.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+