Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

4. Основи підготовки та ведення робочої карти

Бойові дії військ (військових формувань) у сучасних умовах ведуться на широкому фронті, на велику глибину, у високому темпі з рішучими діями. Однак при діях наших підрозділів зі знищення незаконних озброєних формувань вони можуть вестися на різних напрямах за відсутності вогневої і зорової взаємодії. Успішно керувати військами у таких складних умовах обстановки командири можуть тільки тоді, коли будуть постійно знати положення, склад, характер дій своїх військ і противника, сусідів і взаємодіючих частин і підрозділів.

Для цього командири повинні вивчати обстановку на всю глибину поставленого завдання не тільки в смузі, на напрямах і в районі бойових дій, але й на флангах, тобто на напрямах дій своїх сусідів. Тільки у цьому разі вони будуть у змозі передбачити зміни бойової обстановки і своєчасно впливати на хід бойових дій.

Обсяг заходів діяльності командирів щодо управління підрозділами у бою постійно збільшується. Навіть у таких підрозділах, як взвод, рота, батарея, не говорячи вже про батальйони, дивізіони, всю роботу, яку виконує командир при підготовці до бою і в ході бою, неможливо виконати, керуючись тільки особистими спостереженнями за полем бою. Швидкоплинність бойових дій, наявність відкритих флангів, дії підрозділів у відриві від основних сил не завжди можуть бути сприйняті командиром підрозділу і призвести до неправильної оцінки, а в деяких випадках і прийняття неправильного рішення. Тому в сучасних умовах організувати бій підрозділів і управляти ним у ході бою без топографічної карти неможливо. Використання топографічної карти як особливої форми передачі інформації, як засобу пізнання бойової обстановки дозволяє командиру вивчити незнайому місцевість, а також положення об’єктів і військ, що мають просторове розташування на місцевості [20].

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+

4. Основи підготовки та ведення робочої карти