Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

12.1.8. Гідрометеорологічне (метеорологічне) забезпечення

Метеорологічне забезпечення має на меті збільшити точність артилерійського вогню і ведення звукової розвідки, а також підготувати до стрільби і маневру гармати, боєприпаси і прилади; воно є важливою частиною забезпечення бойових дій артилерії.

Метеорологічне забезпечення організовується і здійснюється для визначення відхилень метеорологічних умов, які враховуються при визначенні установок для стрільби: відхилення наземного тиску атмосфери на висоті ВП; балістичного відхилення температури повітря у межах висоти траєкторії польоту снарядів, балістичного (швидкості і напряму) вітру у межах траєкторії для ствольної артилерії і окремо у межах пасивної і активної ділянок траєкторії для реактивної артилерії.

Завдання метеорологічного забезпечення в дивізіоні (батареї) вирішують з використанням даних метеорологічних станцій частини і даних метеорологічного посту дивізіону (батареї реактивної артилерії і звукової розвідки) із залученням обчислювачів дивізіону і батарей.

На метеорологічному посту дивізіону проводяться наземні метеорологічні вимірювання і складають наближені бюлетені „Метеосередній”, які можуть бути застосовані тільки для підрозділів свого дивізіону (батареї) впродовж 1 години.

На метеорологічному посту батареї реактивної артилерії проводять наземні метеорологічні вимірювання, визначають балістичний вітер у межах активної ділянки траєкторії і за необхідності складають наближені бюлетені „Метеосередній”.

Таким чином, метеорологічна підготовка включає: в дивізіоні – організацію приймання бюлетенів „Метеосередній” і доведення їх (за необхідності) до батарей, а також складання наближених бюлетенів „Метеосередній” і передавання їх у батареї; у батареї – організацію приймання бюлетенів „Метеосередній” (наближених бюлетенів „Метеосередній”), а в батареї реактивної артилерії, крім того, – складання наближених бюлетенів „Метеосередній”.

Більш повно питання метеорологічного забезпечення розглянуті у посібнику [22].

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+