Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

12. Всебічне забезпечення артилерійських підрозділів

Сьогодні поряд із широкомасштабними бойовими діями набувають все більшого застосування (розв’язання) так звані локальні війни, збройні конфлікти, терористичні операції та ін. Вони, як і широкомасштабні війни, є продовженням агресивної політики керівництва деяких держав у вирішенні тих чи інших економічних, територіальних, а інколи й амбіційних політичних завдань.

Ось чому Україна, проводячи миролюбну політику взаємостосунків з усіма державами світу, має дбати насамперед про свою обороноздатність загалом і підтримання бойової готовності Збройних сил на належному рівні зокрема.

Відомо, що основою Збройних сил є наявність висококваліфікованих військових спеціалістів і повне матеріально-технічне забезпечення збройних формувань сучасними ефективними озброєнням і технікою.

Досвід Другої світової війни, локальних війн і конфліктів останніх десятиріч свідчить про те, що добре сплановане і організоване забезпечення бойових дій сприяло виконанню бойових завдань з найменшими втратами. Також є приклади, коли погано організовані розвідка і охорона підрозділів на марші, відсутність маскування на вогневих позиціях та командно-спостережних пунктах, недбале ставлення до безпосередньої охорони і самооборони підрозділів призводили до невиконання завдань, загибелі людей.

Удосконалення засобів збройної боротьби, підвищення маневрених можливостей військ, різноманітність способів ведення бойових дій призвели до небувалого зростання обсягу завдань із всебічного забезпечення підрозділів, ускладнення умов їх виконання.

Що ж таке всебічне забезпечення бою?

Всебічне забезпечення бою полягає в організації і здійсненні заходів, що спрямовані на підтримання високої бойової готовності підрозділів, створення сприятливих умов для успішного і своєчасного виконання поставлених завдань.

Своєчасне та безперервне всебічне забезпечення артилерійських підрозділів є однією з основних умов успішного ведення бою.

Всебічне забезпечення бойових дій включає:

- бойове забезпечення;

- морально-психологічне забезпечення;

- матеріально-технічне забезпечення;

- медичне забезпечення.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+

12. Всебічне забезпечення артилерійських підрозділів