Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

9.8.3. Вирощування ремонтного молодняку

Для заміни однієї голови батьківського стада на вирощування приймають 3,5 добового гусеняти весняного виведення, а в разі роз­поділу молодняку за статтю у добовому віці — 2 самки та 5 самців. У 9-тижневому віці залишають 140 % самок і 300 % самців від пого­лів’я, яке замінюють, а в 34-тижневому — відповідно 100 та 130 %. Для цілорічного виробництва м’яса гусей ремонтний молодняк ви­рощують у пташниках без вікон із березнево-квітневого виводу. Від добового до 3-тижневого віку гусенят утримують на підстилці. Для їх обігрівання використовують електробрудери.

Ремонтний молодняк від добового до 30 — 34-денного віку виро­щують в одному приміщенні на глибокій підстилці або сітчастій підлозі, від добового до 8-тижневого — у пташнику, а від 8- до 26- тижневого віку — в літніх таборах, які обладнують зазвичай біля водойм. У перші два тижні для гусенят температуру повітря в при­міщенні підтримують на рівні 25 — 30 °С, а потім поступово знижу­ють до 18 — 20 °С; відносна вологість має бути 60 — 70 %.

У перші п’ять днів вирощування гусенят утримують за цілодобо­вого освітлення з подальшим скороченням його у 9-тижневому віці до 16 год. Від 9- до 35 — 37-тижневого віку їм забезпечують поступо­ве скорочення світлового дня — від 16 до 8 год із різким переходом на стабільний 14-годинний або з переведенням із 9-тижневого віку на природний світловий день. Для них обов’язкове користування водоймами або купальними канавками, які влаштовують у солярії. В 26-тижневому віці ремонтний молодняк переміщують у пташник для дорослої птиці.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+