Бібліотека Букліб працює за підтримки агентства Magistr.ua

18. Виробництво тваринних кормів та кормового і технічного жирів

Вторинна сировина та ветеринарні конфіскати містять значну кількість білків і жирів.

Перероблюючи нехарчову сировину від забою худоби та птиці на підприємствах м’ясної промисловості, отримують різні види кормового борошна, а також кормовий і технічний жири.

Кормове борошно тваринного походження — це концентрова­ний корм, що входить до складу комбікормів для всіх видів сільсь­когосподарських тварин і птиці. Кормовий жир вводять у комбі­корми, замінники незбираного молока (ЗНМ) або безпосередньо в корм тваринам і птиці, а технічний жир використовують для ви­робництва мила, мийних засобів, консистентних мастил, мастиль­но-охолоджувальних рідин, жирних кислот і гліцерину, антибіо­тиків та іншої продукції.

Цінність тваринних кормів залежить від вмісту в них повно­цінних білків, що мають у достатній кількості всі незамінні аміно­кислоти, потрібні для інтенсивного розвитку та відгодівлі худоби і птиці, а також ліпіди, вітаміни, мінеральні солі та мікроелементи. Ефективність використання тваринних кормів при відгодівлі ху­доби і птиці, а також при вирощуванні молодняку зумовлена їх високою засвоюваністю. Маючи високі кормові властивості, сухі тваринні корми стійкі при зберіганні й транспортабельні.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+

18. Виробництво тваринних кормів та кормового і технічного жирів